Blog - kreatív ötletek

Fejleszteni szeretnéd? Vagy csak egy jó játékötletet keresel a hétvégére? 

Adok hozzá pár otthon is könnyen létrehozható kreatív ötletet amit személyre szabhatsz attól függően, hogy mi van otthon vagy mit szeret a csemetéd.

Minden játék fejleszt valamilyen területet. Figyelmet, szem-kéz koordinációt, koncentrációt, probléma megoldó készséget, beszédkészséget, kudarctűrést stb.

Tudatos feladatválasztással a kiemelten jó adottságokat tovább fejlesztheted vagy az esetleges lemaradásokat, gyengeségeéet felzárkóztathatod.

De nem is kell feltétlenül a fejlesztésre koncentrálni csak játszatok sokat, sokfélét!

 

A virágot minden nő szereti és van is mindenkinek kisebb nagyobb virága az otthonában. 

Egy személyre szabott színösszeállítással nem csak örömöt okozol a megajándékozott személynek, de egyben az otthonát is feldobod egy természetes anyagból készült kellemes légkört, hangulatot teremtő egyedi különleges alkotással, melyből nincs még egy ugyanolyan.

Horgolj kaspót ajándékba pólófonalból anyukádnak, nagymamadnak bármilyen alkalomra.

A pólófonal egy újrahasznosított fonal amely a ruhakészítés során feleslegessé vált anyagból készül, anyaga a felhasznált alapanyagtól függően változó. Általában magas a pamuttartalmuk rugalmasságuk, vastagságuk színenként változó.

Ha több színt kombinálsz  arra figyelj, hogy azonos gyártótól származzanak a fonalak mert azonak általában  azonos a vastagságuk.

Eltérő vastagságú fonalak esetén egyrészt nehezebb dolgozni  vele, másrészt nem lesz szép egyenletes a munka.

2 minta készítését mutatom be. Az egyik sima rövidpálcákból készült a másik búzaszem mintával.

 

 

Az igazi gombát én nem szeretem viszont lakásdekorációként nagyon jól mutatnak és nagyon népszerűek is mostanában a horgolt gombák.

A gyerekeknek is nagyon aranyos gombás mesék vannak. Ráadásul a Hupikék törpikék is gombaházakban laknak ami gyerekkorom egyik nagyon kedvelt meséje.

Gombaházra is mutatok ötleteket a blog cikk alján megtalálod a linket de kezdjük először a könnyebben elkészíthető, nem túl időigényes horgolt gombákkal.

Láttál már igazi sündisznót? Én igen, nagyon cuki!

Ezért is kezdtem egy cuki amigurumi süni horgolásával az otthonunk őszi dekorálását.

 

Több horgolt sündisznó minta is található a neten a blog cikk alján találsz még pár horgolt sün ötletet.

Több ötletből merítve én ilyen horgolt sünit készítettem.